La multi ani tuturor femeilor!

La multi ani tuturor femeilor!

Publicat la 08-03-2020 de Elena

Ziua Internationala a femeii este sarbatorita anual in lume la data de 8 martie pentru a comemora atat realizarile sociale, politicile si conditiile economice ale femeilor, cat si lupta impotriva discriminarii si violentei. Ziua Internationala a Femeii a fost adoptata in 1977, printr-o rezolutie a Adunarii Generale a ONU.

Sarbatoarea dateaza din timpul legendelor despre zeii Olimpului, cand grecii au inchinat zeitei Cybele, zeita pamantului si mama tuturor zeilor, festivalul Hilaria desfasurat de pe 15 pana pe 18 martie. Legenda zeitei Cybele a fost preluata si in mitologia romana, iar cultul ei prin urmare sarbatorit in calendarul roman.

In epoca moderna, ziua femeilor a fost sarbatorita pentru prima data la 28 februarie 1909 la New York, in amintirea unei greve a unui sindicat al femeilor, greva care avusese loc in 1908.

In Romania, la 7 martie 2016, a intrat in vigoare Legea nr. 22/2016 pentru declararea zilei de 8 martie – Ziua Femeii si 19 noiembrie – Ziua Barbatului.

Ziua Femeii are in anul 2020 tema #GeneratiaEgalitate, campanie initiata de ONU, care uneste persoane de toate genurile, varstele, etniile, rasele si religiile din toate tarile pentru a elimina inegalitatile de toate tipurile din societate.

Cu sezonul oficial reducerilor de iarna aproape de sfarsit (pe 12 aprilie), aceasta este o ocazie excelenta pentru cei dragi sa cumpere femeilor importante din viata lor un cadou pentru a-si arata aprecierea si iubirea pe care le-o poarta.

Noi va recomandam o selectie de produse reduse considerabil: Reduceri femei.

Caută

Newsletter